Korisni savjeti za učenike

email

Želite poslati svoj prvi e-mail, a ne znate kako? Prvo vam je potrebna e-mail adresa. Detaljne upute kako otvoriti e-mail adresu pročitajte u nastavku.

Opširnije...
internet

Mislim da danas i nema djeteta u našem društvu koje nije čulo za pojam Internet. Internet je postao jedan vrlo rašireni način komunikacije i učenja.Djeca vrlo često provode vrijeme na Internetu surfajući po stranicama od njihovog interesa, družeći se sa vršnjacima, učeći i sl.

Opširnije...
Kako učiti

Zvuči nevjerojatno, ali mnogi učenici završe redovito školovanje a da nisu naučili - učiti. Nemali broj učenika misli da učiti znači pročitati tekst. Kada ih se upita da sami reproduciraju gradivo, teško ponavljaju ono što su pročitali.

Fascinantno je kako djeca brzo, s lakoćom i dobro uče nove informacije, vještine i znanja. Upijaju kao spužve, često kažu ljudi. Ta činjenica intrigira i znanstvenike koji pokušavaju otkriti kako dječji mozak uči govoriti, čitati i pisati?

Aktivno učenje = uspješno učenje

Aktivno učiti znači učiti s razumijevanjem! Nije dovoljno samo «sjediti za knjigom» i razmišljati o tome koja je serija sada na TV-u ili koju igricu želiš igrati. Znanje neće samo od sebe prijeći iz knjige u tvoju glavu ukoliko se malo ne potrudiš.